Monsterscore crowdfunding Team Ameland

HOLLUM – Crowdfunding is een prachtige manier om geld bij elkaar te sparen voor een mooi project of goed doel. Dat weten ook de medewerkers van Kijlstra Ambulancegroep Fryslân. Zij zetten afgelopen weken een sponsorestafette op waarbij AED's naar de posten van Kijlstra werden gebracht. Het geld dat de sposoractie oplevert gaat allemaal naar Stichting Casper, die er onderzoek naar alveesklierkanker mee betaalt. Een van de collega's van Kijlstra, uit Harlingen, heeft die ziekte en het was zijn wens om op elke post een AED te hebben. Bij hartfalen kan een AED een leven redden, maar dan moet zo'n apparaat wel binnen handbereik zijn. 

Team Ameland roeide afgelopen vrijdag van Nes naar Holwerd en drie teamleden (Richard Bunicich, John Schuurman en Eduard Visser) fietsen daarna met de AED naar Post Leeuwarden. Het was de Amelander etappe in de estafette en Team Ameland haalde er een monsterscore van drieduizend euro mee op. Dat bedrag kan nog hoger uitvallen, want de crowdfunding is nog een hele dag open. 

Doneren kan hier.

De foto's zijn van Corina Visser, die in Holwerd stond en de fieters ecorteerde naar Leeuwarden, en Persbureau Ameland, die meevoer op volgboot Runner van Veltman.

ook een crowdfundingproject opzetten? Meld hem aan, PA helpt mee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *