Monsterpieren op het strand bij Hollum

HOLLUM – Vandaag lagen er megagrote pieren op het strand bij Hollum. Ongeveer honderd meter rechts van het badstrand lagen dikke zeepieren van wel 30 centimeter lengte op de vloedlijn. Het lijken wel monsterpieren, maar waarschijnlijk gaat het hier om een speciale soort, die Franse tap wordt genoemd.

Deze grote worm is veel in Frankrijk te vinden, maar hij is af en toe ook langs onze kust te zien. De Franse tap wordt gebruikt als aas voor zeevissen. Je ziet ze op plekken die kort droog vallen bij eb of die net niet helemaal droogvallen. Het zijn een soort megapieren en die wel 35 centimeter lang kunnen worden. Ze worden als aas gebruikt omdat ze een voortreffelijk geurspoor afgeven waar vissen gek op zijn.

Franse tappen worden niet gestoken, zoals pieren, maar met een aaspomp opgezogen. Ze worden dan bevroren bewaard en gaan voor € 5,50 per 5 stuks over de toonbank.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *