Mondkapjesatelier op Ameland

HOLLUM – Op Ameland worden in deze coronatijd in diverse ateliers mondkapjes gemaakt. Een van die naaiateliers bevindt zich aan de Schoolstraat in Hollum, achterin de winkel van Oma’s. Daar zijn in een week tijd inmiddels een paar duizend mond- en neusmaskers van katoen genaaid.

Margreet Sinnema van Oma’s heeft eerst vijf dagen gestudeerd op een degelijk patroon volgens de richtlijnen van de RIVM. Het mondkapje is van katoen, dubbellaags, heeft een neusbrugje, kan worden gewassen en er kan een extra filter in de vorm van een stukje keukenpapier in worden gelegd. Het naaimachinemonster stond al klaar op tafel, eigenlijk in afwachting van andere klussen, maar toen de coronacrisis uitbrak en er afgelopen weken steeds vaker werd gesproken over het al dan niet verplicht dragen van mondkapjes, ging Sinnema op onderzoek uit.

In haar winkel heeft ze alles voorhanden om de mondkapjes te maken: stofjes van pikzwart tot bont, garen, elastiek voor de oorbandjes en witte katoen voor de binnenkant. De neusbrugjes zijn haar geheim. Dat geeft ze vooralsnog niet prijs.

De mondkapjes kosten 3 of 4 euro per stuk, afhankelijk van het dessin.

Oma's Mondkapjes zijn te vinden op Schoolstraat 20 in Hollum. Vanwege de maatregel van anderhalve meter afstand mag er maar één persoon tegelijk in de winkel.

De website www.omas-mondkapjes.nl is zondag 17 mei 2020 volledig ingericht.

⇒ Op Ameland worden meer mondkapjes aangeboden.

Naaiateliers kunnen, net als restaurants en andere services in coronatijd, gratis hun waar aanprijzen op Vraag & Aanbod Ameland. #SamenSterk #SteekhetinjeEiland

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *