Mist: een boek dat speelt op Ameland

LAREN – Martine Kamphuis schreef een boek dat speelt op Ameland: Mist.

Over het boek:

Als je vrienden geen echte vrienden blijken te zijn…

Als Carlo in Utrecht op kamers gaat om medicijnen te gaan studeren, komt hij in een bijzonder studentenhuis terecht: Bothar. De huisgenoten zijn idealistisch, ze willen zich samen inzetten voor een betere wereld. Malika, een bloedmooie theologiestudente, lijkt hierin de leiding te hebben. Carlo valt als een blok voor haar.  Dan komt hij erachter dat Zeno, een eerdere bewoner van Bothar, onder dubieuze omstandigheden gestorven is. Als de bewoners van Bothar samen naar Ameland gaan om daar Oud en Nieuw te vieren, gaat Carlo steeds meer aan zijn huisgenoten twijfelen. Achter de mooie buitenkant van de studenten van Bothar gaan diepe wonden uit het verleden schuil. Allemaal hadden ze wel een motief om Zeno uit de weg te willen ruimen. Dan gebeurt er iets op het besneeuwde eiland waardoor het tot Carlo doordringt dat hijzelf misschien ook gevaar loopt…

Het boek kost € 14,95 en is hier te bestellen.

Over de auter:

Martine Kamphuis (1963) werkt als psychiater en heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met gedragsstoornissen. Ze publiceerde eerder vier thrillers voor volwassenen, maar is eveneens succesvol in het schrijven van spannende verhalen voor de jeugd. Met twee van haar jeugdboeken ‘Roken is dodelijk’ en ‘Niet geschoten is altijd mis’, won Martine in 2007 en 2009 de John Flandersprijs.

>>> lees hier meer over Boeken over Ameland 

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *