Miss Marken gekozen tot Miss Zuiderzee

ENKHUIZEN – Vandaag is het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer geopend voor publiek. Dit gebeurde op feestelijke wijze met een bijzondere missverkiezing. Elf dames in streekdracht uit plaatsen en streken rondom de voormalige Zuiderzee streden om de titel Miss Zuiderzee. Na een modeshow, onder begeleiding van spreekstalmeester burgemeester Jan Baas, werd Trijntje de Vries-Visser uit Marken tot winnares uitgeroepen. Samen onthulden zij daarna het grootste paasei van Nederland.

In totaal ontvingen alle deelneemsters meer dan tweeduizend stemmen via de website en de Facebook pagina van het museum. Ook konden bezoekers van het museum ter plekke stemmen uitbrengen. Deze telden dubbel. Miss Spakenburg eindigde op de tweede plaats en miss Wieringen werd uiteindelijk derde.

Vissen naar verhalen

De opening van het nieuwe buitenseizoen is de aftrap voor allerlei speciale activiteiten en evenementen die van 30 maart tot en met 27 oktober plaatsvinden. Bezoekers van het Zuiderzeemuseum komen in aanraking met levende geschiedenis onder de noemer Vissen naar verhalen en ontmoeten de bewoners van het buitenmuseum: de dorpsomroeper, de dienstmeid, de voddenboer, een voormalig bewoonster van Schokland en de Urker inwoners. Deze bewoners vertellen alles over het wonen, werken en leven van 1860 tot 1930. In mei komen de Friese skûtsjes langs de haven tijdens een speciale wedstrijd en worden er traditionele bruiloften gevierd. In juli wordt er gezwierd en gezwaaid op de nostalgische kermis opgesteld. Het complete agendaoverzicht staat op www.zuiderzeemuseum.nl.

>>> lees hier meer over het Zuiderzeemuseum

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *