Minisymposium Natuurwebcams vanwege bliksemschade uitgesteld

DOKKUM – De mens maakt plannen, maar de natuur is machtiger. De twee projecten van Kabel Noord met webcams in natuurgebieden (‘Eilanden in Beeld’ en ‘Lauwersland in Beeld’) zouden worden afgesloten met een minisymposium op 27 augustus. “Ten gevolge van de recente blikseminslagen op Ameland is de helft van het deelproject ‘Eilanden in Beeld’ voorlopig niet meer online. Wij vinden dat een evenement dat maar één eilander natuurwebcam kan laten zien (Westerplas op Schiermonnikoog) geen recht doet aan het andere eiland. Daarom hebben we helaas moeten besluiten het symposium uit te stellen,” laat Gijs van Hesteren van kabel Noord weten. De nieuwe datum is woensdagmiddag 29 oktober van 14 tot 16 uur.

Tijdens het noodweer van 8 augustus heeft inductie veel elektronische apparatuur ernstig beschadigd en ook kabeltelevisie en internet werkten niet meer. De bliksem heeft veel gevoelige apparatuur definitief uitgeschakeld. Zo moeten ook de verbindingsapparatuur naar de webcam in het Oerd en de wifi hotspots en webcams bij de VVV en de Jachthaven vervangen worden. Technici van Kabel Noord hebben gedaan wat zij konden, maar de omvang van de schade was zodanig, dat deze niet van de ene op de andere dag was te herstellen, in elk geval zeker niet vóór die van het mini-symposium.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *