Minister Kamp houdt vast aan waddengas

HARLINGEN – Minister Kamp complimenteert actievoerders, maar houdt vast aan waddengas. ‘Jullie hebben gewonnen’, zei Kamp dit weekend tegen gasTvrij Terschelling en de Waddenvereniging. Ondanks zijn complimenten voor de manier waarop er de afgelopen jaren actie is gevoerd tegen de gaswinningsplannen op het eiland, deed Kamp geen toezegging. De beide verenigingen gaan door met hun verzet tot gaswinning in het waddengebied stopt. De Waddenvereniging zet vanaf deze week een tandje bij en start met een nieuwe actie: ‘Geef tegen gas. Stop gaswinning Waddenzee’. 

Heel Nederland moet zo snel mogelijk van het gas af om de klimaatdoelstellingen van Parijs te kunnen halen. Alleen als regeringen 80% van de bestaande voorraden fossiele brandstoffen onder de grond laten zitten kunnen die doelstellingen gehaald worden. Het lijkt de Waddenvereniging en gasTvrij een logische stap om te beginnen in één van de meest kwetsbare natuurgebieden: de Wadden.

Minister Kamp was afgelopen zondag op uitnodiging van de gasTvrij Terschelling en de Waddenvereniging op Terschelling. Hij bezoekt ook andere gaswinlocaties in het gebied. Vandaag was de minister op Ameland en Schiermonnikoog. In totaal wil de minister gaswinning op vier nieuwe locaties in het waddengebied toestaan: bij Terschelling, Schiermonnikoog, Ternaard en Harlingen.

Bron: Waddenvereniging

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *