Miniature People in Ballum

BALLUM – Kunstmaand Ameland heeft altijd weer verrassingen in petto en dit jaar is de route langs de Miniature People van Michel Tilma zo'n verrassing. De route dwars door Ballum is leuk om te doen met kinderen, maar ook de grijze koppen hebben plezier om de kleine figuurtjes die langs de Jelmeraweg en Camminghastraat her en der staan opgesteld.

Een mannetje die een hek schildert, bouwvakkers die een muur van de slijterij onder handen nemen, een muziekgroep die optreedt op een richel onder een raam, een vrouw die water in de put gooit; het is een lust om de figuurtjes te zoeken en vinden. Er zijn negen opstellingen, alleenstaande figuurtjes en groepen.

Tilma heeft de route op Google Maps gezet, zodat je precies weet waar de figuurtjes staan. Eerst maar eens zonder dat hulpje zoeken, want een deel van het plezier zit in het wandelen door het dorp, om je heen kijken en speuren naar figuurtjes van amper anderhalve centimeter groot, om pas dan, als je moe van het zoeken bent, op de kaart te kijken waar je had moeten kijken. Dan volgt de tweede ronde langs alle negen opstellingen.

⇒ de Google Maps van de route in Ballum is hier te vinden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *