Mini-marathon in Oranje jasje

HOLLUM – Zondag 4 juli reden vele aanspanningen de mini-marathon, de proefversie van de grote marathon voor aanspanningen. In aanloop naar de marathon op 20 en 21 augustus in Nes wordt de mini-marathon enkele keren gereden bij een van de vier dorpen. Deze keer was het in Hollum, op het oude voetbalveld onder de vuurtoren.

Het parcours was uitgezet in de vorm van een voetbalveld. De meeste deelnemers en zelfs hun pony’s en paarden waren in het oranje gestoken. De aanspanningen moesten onder andere slalommem in het strafschopgebied. De groom moest zelfs van de marathonwagen af om een strafschop te nemen. In een normale marathon levert dit strafpunten op, maar in deze WK-tijd kreeg de combinatie bonuspunten voor het scoren van een doelpunt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *