Milou de Jong golftalent 2015

HOLLUM – Golfschool Ameland van Loes Renders en Mieke Cieremans hield vandaag een Golftalentenjacht op de Amelander golfbaan. Supertalent van dit jaar werd Milou de Jong. Zij kreeg de kampioensbeker mee naar huis.

Vandaag streden 36 golftalenten om een plaatsje te bemachtigen in het talentenklasje van de Golfschool. Tien kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen meedoen en voor een minimaal bedrag van 50 euro een golfopleiding krijgen die hun stevig op het golfspoor kan zetten. De kinderen met aanleg voor golf werden tijdens de gymlessen op de Amelander basisscholen geselecteerd. Zij kregen voor vandaag een uitnodiging om mee te golfen en een gooi te doen naar de titel Talent van het Jaar of op z'n minst een plekje in de golfklas te bemachtigen. In totaal deden er 36 kinderen mee. Zij deden verschillende oefeningen met de club en bal; een jury beoordeelde wie van de 36 de meeste potentie heeft en zich tot de tien uitverkorenen kan rekenen.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaven Amelands top-golfer Hendrik Engels en Talent van het Jaar 2013 Tygo van der Velden een demonstratie bij hole één en negen. Tygo, hij is 13 en heeft handicap 16, gaf weinig toe op de kampioen van Ameland (handicap 4) en had nauwelijks meer slagen nodig dan Engels. De demonstratie was ook om te laten zien hoe het een talent kan vergaan. Tygo had er net een wedstrijd in Leeuwarden in Groene Ster opzitten, waar hij derde werd en op een haar na een scooter won.

Golfschool Ameland organiseerde voor de vierde keer op rij de Amelander talentenjacht, om talent op te sporen en kinderen in hun nabije omgeving het golfspel te laten spelen.

Golf is goed voor kinderen, stelt de Golfschool, want ze leren vaardigheden en concentreren, incasseren en rekening houden met anderen. Het is een sport waar kinderen mentaal, fysiek en sociaal sterker van worden.

Milou de Jong was al een beetje bekend met golf; ze doet het wel eens samen met haar vader. Zij gaat zeker verder in deze sport, verzekerde ze met een grote glimlach op het gelaat en een glimmende beker in de hand.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *