Millenniumkeurmerk voor Fryslân

LEEUWARDEN – Fryslân is vanaf vandaag millenniumprovincie. Gedeputeerde Sietske Poepjes ontving op een speciaal millenniumsymposium in de NHL te Leeuwarden het eerste millenniumbord. Lutz Jacobi, Tweede Kamerlid en voorzitter van de Raad van Bezieling van het Millennium Netwerk, overhandigde het. Het keurmerk betekent dat Fryslân bijdraagt aan de realisatie van de millenniumdoelen. De borden komen onder andere langs de provinciale invalswegen te staan.

Het millenniumkeurmerk bestaat al sinds enkele jaren voor gemeenten. Fryslân telt al 14 Millenniumgemeenten. Nu is er ook een keurmerk voor provincies. Fryslân is de eerste die de naam millenniumprovincie mag dragen. ZalandoDaarmee laat de provincie zien bij te willen dragen aan de Millenniumdoelen. Dat zijn er acht in totaal. Ze richten zich bijvoorbeeld op het uitbannen van honger en armoede, onderwijs voor alle kinderen en afname van kindersterfte. Ook gaan ze over gelijke rechten voor man en vrouw, minder sterfgevallen onder zwangere vrouwen en een eind aan de verspreiding van malaria en aids. Tenslotte beogen ze meer mensen in een duurzaam milieu en eerlijke handel. De komende tijd zal de provincie verschillende acties in gang zetten die bijdragen aan de millenniumdoelen.

 

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *