Mienskipsloket geopend

LEEUWARDEN – LF2028 en Keunstwurk openen Mienskipsloket voor structurele ondersteuning mienskipsprojecten. Leeuwarden-Fryslân 2018 had naast het hoofdprogramma een indrukwekkend iepen mienskipsprogramma. Een programma met honderden activiteiten en evenementen, georganiseerd door de mienskip zelf. Om te zorgen dat er ook na het Culturele Hoofdstadjaar een aanwas blijft van mienskipsprojecten willen LF2028 en Keunstwurk nieuwe initiatieven structureel ondersteunen met een laagdrempelig loket: het Mienskipsloket. Het loket is vanaf vrijdag geopend.

Judith Baarsma, projectadviseur bij Keunstwurk, is blij met het nieuwe loket: 'In 2018 is gebleken hoe enthousiast mensen waren om mee te doen. En hoe belangrijk mensen het vinden om iets te organiseren met én voor hun gemeenschap. In aanloop naar en tijdens het Culturele Hoofdstadjaar hebben we initiatieven kunnen ondersteunen met het platform Stipe.frl en door de samenwerking met LF2028 kunnen we deze dienstverlening nu voortzetten en uitbouwen.'

Lieuwe Krol, kwartiermaker LF2028, ziet het Mienskipsloket als een belangrijke stap om de legacy-doelstellingen te realiseren. 'Om te komen tot een nieuw en inspirerend programma voor de komende jaren is betrokkenheid van de mienskip cruciaal. Met het Mienskipsloket kunnen we initiatiefnemers handvatten bieden om hun ideeën te realiseren.'

Het loket 

Bij het Mienskipsloket kunnen initiatiefnemers terecht met al hun vragen. Over het ontwikkelen van een project, het maken van een projectplan, samenwerking, productie, financiering, marketing etc. Het loket is gevestigd bij Keunstwurk aan de Wissesdwinger 1 in Leeuwarden en geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 -17.00 uur en op vrijdag van 09.00 – 15.00 uur. Daarnaast is het loket telefonisch bereikbaar op 058-2343434 en via mail: mienskipsloket@lf2028.eu.

Greidesessies en workshops

Naast ondersteuning biedt het Mienskipsloket ook een programma met greidesessiesen workshops om initiatiefnemers op weg te helpen. De greidessies zijn co-creatie dagen waarop je samen met andere initiatiefnemers aan de slag gaat met jouw plan. De workshops zijn divers. Van het maken van een projectplan tot het in elkaar zetten van een draaiboek en van PR tot fondsenwerving. De greidesessies en workshops worden aangeboden via Stipe.frl.

Oproep voor agenda

LF2028 en Keunstwurk roepen initiatiefnemers op om projecten en evenementen die al gaan plaatsvinden, te vermelden in de agenda van LF2028. Deze agenda is net als tijdens 2018, gekoppeld aan de website friesland.nl. Toegang tot de agenda kan aangevraagd worden bij het Mienskipsloket.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *