Meunsternimmer van Ameland op de Omrop

LEEUWARDEN – Elke veertien dagen, op dinsdagmorgen rond 7.20 uur is Amelander reporter Jeanet de Jong Meunsternimmer op Omrop Fryslân.

Meunsternimmer, monsternemer, is een dagelijks onderdeel van het ochtendprogramma van Jacob Stelwagen. Elke ochtend om iets na kwart over zeven zoekt Stelwagen contact met een journalist in de provincie of iemand die op enige wijze betrokken is bij het nieuws, om te vragen wat hem of haar is opgevallen in de media. Er is een clubje van tien gasten die het nieuws in de gaten houden en daar op de dag van hun bijdrage live voor de radio over vertellen.

Vanmorgen had reporter De Jong van Ameland het over het 'sinkhole' op het strand bij Buren. Twee weken geleden ging het over Denemarken en het Deense wad, die keer daarvoor over vallende sterren. Eerdere bijdragen gingen over Parijs en terrorisme, Clemenskerk, Oerol, acties bij Wagenborg, vaargeulproblematiek, vliegen naar Borkum, ouderenzorg en De Stelp, Rinse Westra en Terschelling gas. Meunsternimmer loopt sinds maart van dit jaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *