Met Staatsbos naar Terschelling

NES – Staatsbosbeheer Ameland nodigt geïnteresseerden uit om mee te gaan op excursie naar Terschelling. De excursiedag is zaterdag 18 mei. De Amelanders bekijken op Terschelling wat de resultaten kunnen zijn als er vergelijkbare maatregelen in het Hagedoornveld en de Zwanewaterduinen zouden worden uitgevoerd. Tijdens deze excursie worden verschillende locaties bezocht waar allerlei onderwerpen aan de orde komen, zoals begrazing, verleggen van de recreatieve infrastructuur, landschapsbeleving en natuurkwaliteit.

Het is een volledig verzorgde excursie, inclusief vervoer en lunch. Staatsbosbeheer neemt de Amelanders mee het eiland over en laat verschillende projecten zien.

Deze excursie wordt georganiseerd omdat Staatsbosbeheer bezig is met nieuwe plannen voor het Hagedoornveld en de Zwanewaterduinen. Bij de inloopbijeenkomsten in maart bleken er nog veel vragen te zijn. Tijdens de excursie is er alle ruimte om in te gaan op deze vragen.

Staatsbeheer Ameland hoopt op een volle groep. Er is beperkt ruimte dus opgave is noodzakelijk. Wilt u mee, stuur een mail naar m.veenendaal@staatsbosbeheer.nl o.v.v. excursie. Doe dat voor maandag 6 mei. Vermeld in de mail eventuele dieetwensen.

Het uitstapje naar het buureiland beslaat een hele dag; vertek is om 7.00 uur vanaf Ameland en om 19.00 uur is iedereen weer terug.

⇒ lees hier over Themabijeenkomst Hagedoornveld over water

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *