Met rupsbanden over het strand Ameland

BUREN – Daan blijft lachen als hij eenmaal in de Ottobock ScoutCrawler zit. Hij zit in zijn eigen rolstoel op een rupsbandvoertuig dat door de bossen kan rollen en zelfs in het rulle zand vooruit komt. Ideaal voor een strandbezoekje of een natuurtocht voor de familie met hun gehandicapte zoon.

Familie Rutten-De Vink mag de ScoutCrawler gebruiken tijdens hun verblijf op Ameland. Als test en als demonstratie aan iedereen die overweegt een dergelijk voertuig aan te schaffen als service van zijn bedrijf of als voorziening voor hun kind.

Daan de Vink is met zijn moeder Jolanda Rutten en zijn vader en zusje Carel en Lotte de Vink drie weken op vakantie op Klein Vaarwater. Met zijn familie en met vrienden rollen ze met gemak over het strand en genieten van de zee, duinen en bos. De crawler maakt dit mogelijk. “We zijn dus helemaal super-de-wauw blij met de crawler! Het is zo waanzinnig fantastisch. Het heeft me met Daan op plaatsen gebracht waar ik normaal niet kan komen,” zegt Jolanda Rutten helemaal enthousiast.

Het project Ameland voor iedereen houdt donderdag een demonstratie.

Iedereen die geïnteresseerd is om Ameland voor iedereen toegankelijk te maken is uitgenodigd.

Op de film is Daan te zien met zijn moeder, en  de vrienden van de familie Klaaske Kamp, Guy van Beek, Fenne en Bart in de rolstoel.

Klaaske Kamp heeft een website Feest op Wielen, met activiteiten voor meervoudig gehandicapte kinderen: www.feestopwielen.nl

Jolanda Rutten heeft een website over zelfgemaakte aanpassingen.

Haar website heet www.vinkennest.nl

>>> lees hier over de demonstratie strandrolstoel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *