Melanie leest voor uit ‘De Griezels’

AMSTERDAM – Op 12 april aanstaande wordt de finale voor de provincie Fryslân van de achttiende editie van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Deze finale vindt plaats in Theater de Skâns in Gorredijk en begint om 14.00 uur. Deze finale wordt georganiseerd door Bibliotheekservice Fryslân.

Op deze dag zullen 11 kandidaten uit de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de provincie Fryslân strijden om de titel Provinciale Voorleeskampioen 2011. De winnaar van de provinciale finale krijgt een boekenbon, een medaille en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 25 mei 2011 het opnemen tegen de 11 andere Provinciale Voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswed­strijd, die wordt gehouden in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht.

De provinciale finalisten voor Fryslân zijn:

Rianne van der Hoek van de PCBO By de Boarne uit Boornbergum

Hinke Lise Hoekstra van de CBS Klaver Trije uit Oudega (Súdwest Fryslân)

Neda Selak van de RKBS St. Martinusschool uit Makkum

Inge Spijker van OBS Triangel uit Steggerda

Ayla Poiesz van OBS de Tsjerne uit Gorredijk

Melanie de Jong van de RKBS Kardinaal de Jongschool uit Nes (Ameland)

Marjolein Frank van RKBS de Sprong (loc. Idzerdastins) uit Leeuwarden

An de Lang van OBS de Wester uit Leeuwarden

Judith Hessels van RKBS de Kabas uit Franeker

Bo Zwier van de Westermarskoalle uit Joure

Annet Mekenkamp van CBS de Schalmei uit Haulerwijk

Melanie uit Nes leest voor uit 'De Griezels' van Roald Dahl.

Dit jaar hebben maar liefst 3.130 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In de provin­cie Fryslân  waren dit 176 kinderen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en de Stichting CPNB. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

>>> lees hier over Amelandse Melanie voorleeskampioen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *