Meisje valt in gat in duin

Geplaatst op: 13 maart 2010 - Categorie: Alles & Algemeen

Brandweer in de duinen Foto Dirk VisserPut in de duinen Foto Dirk Visser

HOLLUM – Een achtjarig meisje viel zaterdagmorgen in een gat van bijna vijf meter diep in de duinen bij Hollum. Brandweer Hollum haalde het kind uit haar benarde positie met een lang touw en een ladder. Het meisje is geschrokken maar mankeert verder niets.

Met haar familie en een bevriend gezin liep zie in de duinen nabij de Hollumer boorlocatie. Het meisje liep buiten het paadje het duin af en stortte toen pardoes de diepte in. Beneden in de put heeft ze een beetje gehuild, vertelde ze na haar redding. Vriendinnetjes die over de rand de diepte in keken stelden haar daarna gerust.

Het is niet bekend wie het gat heeft gemaakt en waar het voor diende. Het bestaat uit gestapelde betonnen ringen met een diameter van ongeveer 80 centimeter. Terreinbeheerder Rijkswaterstaat wist niet van het bestaan af. RWS toezichthouder Dirk Visser vermoedt dat het een put is uit de Tweede Wereldoorlog, maar zeker weet hij dat niet. Voor een waterput zit het op een rare plaats, meent Visser. De put is in een duin gegraven en niet in een vallei. Vanmiddag laat Rijkswaterstaat het gat voor de veiligheid dichtgooien met zand.

Hoe diep? Foto Hans de JongHeel diep, bijna 5 meter. Foto Hans de JongBrandweerkring Foto Hans de JongBrandweer, politie en Rijkswaterstaat Foto Hans de JongHet verborgen gat Foto Hans de Jong

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?