Meerdaagse Waddenmars voor jongeren

LEEUWARDEN – Op 24, 25 en 26 juni 2022 organiseert Programma naar een Rijke Waddenzee in samenwerking met Arcadia, Ministerie van de Toekomst en de Waddenacademie de Waddenmars, voor jongeren (18-27 jaar) die zich verantwoordelijk voelen voor de toekomst van de Wadden. Om hiermee jongeren een stem te geven in beleid en toekomstvisies voor het Waddengebied.

Meedoen?

Er is in totaal plek voor 30 jongeren tussen de 18-27 jaar oud. Het doel is om een zo divers mogelijke groep te krijgen van wetenschapper tot student en van boer tot bewoner uit het gebied. Meedoen aan de Waddenmars is gratis en je kunt je aanmelden t/m 30 april via www.rijkewaddenzee.nl/waddenmars.

Waddenbeleving

De Waddenmars biedt de deelnemers een Waddenbeleving als nooit tevoren. Met twee dagen vol activiteiten op en rond het Wad die alle zintuigen prikkelen en met ontmoetingen en gesprekken met experts, bewoners uit het gebied, toevallige voorbijgangers en schoolklassen.

Toekomstbeeld

Gericht op de toekomst van het Wad; de balans tussen ecologie en economie én de nalatenschap van het Wad voor volgende generaties. Alle input gebruiken de jongeren op de derde dag tijdens een plekberaad. Op deze dag stellen ze een manifest op met het toekomstbeeld voor het Wad in 2050 en de wijze waarop de jongeren daarin een stem willen hebben.

Manifest

De jongeren overhandigen het manifest na afloop van de Waddenmars aan Christianne van der Wal-Zeggelink, de Minister van Natuur en Stikstof. Een aantal jongeren kan vervolgens (aanvullend) deelnemen aan de trilaterale jongerenconferentie eind augustus/begin september, vooruitlopend op de trilaterale Ministersconferentie in november 2022.

Bron Programma Naar een Rijke Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *