Meer klanten voor ‘kleine’ zorgverzekeraar

BARENDRECHT – Kleine zorgverzekeraars zijn in opkomst, ze trekken de laatste jaren steeds meer klanten naar zich toe. Dat blijkt uit cijfers uit de zorgthermometer van Vektis. Het marktaandeel van de kleine verzekeraars nam in vier jaar tijd toe met 25 procent. Gezamenlijk hebben zij nu een marktaandeel van 13,5 procent.

Nederland telt op dit moment zo’n 40 ziektekostenverzekeraars die op hun beurt zijn onderverdeeld bij tien verzekeringsconcerns. De markt wordt echter gedomineerd door vier grotere maatschappijen: Zilveren Kruis, VGZ, CZ en Menzis. Zij hebben ruim 85 procent van de markt in handen.

Ondanks dat vier verzekeraars de dienst uitmaken, verwacht Zorgwijzer.nl dat kleine verzekeraars verder gaan groeien. Koen Kuijper, woordvoerder van Zorgwijzer, legt uit hoe dat komt: “Kleine zorgverzekeraars zijn uitstekend in staat om zich te onderscheiden. Dat doen ze bijvoorbeeld door middel van goede klantenservice en uitgebreide aanvullende pakketten. We merken dan ook dat kleine verzekeraars op onze site beter worden beoordeeld dan grotere verzekeraars. Dat kan eind dit jaar, wanneer mensen weer mogen overstappen van zorgverzekering, een belangrijke rol spelen. ”

Ongeveer een miljoen mensen wisselt jaarlijks van zorgverzekeraar, maar vanwege het wegvallen van zorgcollectieven wordt in 2019 een recordaantal overstappers verwacht. De premie en dekking bij ziektekostenverzekeraars blijven volgens Zorgwijzer.nl de belangrijkste criteria bij het vergelijken van zorgverzekeringen.

 

 

 

– ingezonden mededeling – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *