Meedenken met Toerismebeleid op Ameland

BALLUM – Gemeente Ameland nodigt Amelanders uit mee te denken over het toerismebeleid van de gemeente. Woensdag 16 maart en donderdag 17 maart organiseert de gemeente samen met onderzoeksbureau ZKA vier focusgroepbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten gaat de gemeente met inwoners van Ameland in gesprek over toerisme op Ameland, nu en in de toekomst. 

Aanmelden

Amelanders die bij willen dragen aan deze bijeenkomsten kunnen zich voor vrijdag 11 maart aanmelden.

Aanmelden kan hier. 

De gemeente wil graag een representatieve groep eilanders betrekken bij de bijeenkomsten van de focusgroep. Uit alle aanmeldingen wordt een willekeurige selectie gemaakt. Per bijeenkomst spreekt de gemeente met acht inwoners. U krijgt uiterlijk vrijdag 11 maart bericht of u bent uitgenodigd of niet. De locaties volgen bij de definitieve uitnodiging.

Laat uw stem horen

Ontvangt u geen uitnodiging? Dan kunt u toch uw stem laten horen. U kunt uw ideeën of visie mailen naar toerisme@ameland.nl.

Daarnaast organiseert de gemeente nog meer bijeenkomsten om uiteindelijk samen een richting voor Ameland uit te stippelen. Want ook na de focusgroepen is het onderzoek nog lang niet afgerond. Hieronder ziet u een voorlopige planning van de bijeenkomsten voor bewoners:

  • Maart: focusgroepen
  • April: brede inspiratiebijeenkomst
  • Mei: brede werksessie bewoners – routes en keuzes
  • September: afsluitende informatiebijeenkomst
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *