Medisch Centrum Maters opgeleverd

LEEUWARDEN – Johan Sijtsma Architectenteam heeft voor de artsenpraktijk van Rik en Eke Maters hun medisch centrum in het Honnedun in Nes opgeleverd.

Het voormalige schoolgebouw biedt nu een functionele en inspirerende werkomgeving voor drie huisartsen met ondersteunende diensten, een gerobotiseerde apotheek, een EHBO / operatieruimte, een vaccinatiefaciliteit en een appartement voor de arts in opleiding die gedurende een aantal maanden op Ameland zijn praktijkopleiding volgt.
Het is een moderne full-service artsenpraktijk geworden waar alle faciliteiten voor een moderne artsenpraktijk aanwezig zijn. Behalve de volledig gerobotiseerde apotheek biedt de praktijk ook moderne mogelijkheden voor videoconsulting. De huisartsen op Ameland staan via een Live videoverbinding in contact met medisch specialisten van de regionale ziekenhuizen. De huisartsen kunnen vanaf het eiland overleggen met specialisten aan de wal. Dit bespaart patiënten een tijdrovende reis naar het ziekenhuis. Diagnoses komen op deze wijze snel en comfortabel voor de patiënt tot stand.

>>> lees meer op de website van Johan Sijtsma Architectenteam

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *