Mediabombardement over Buren

BUREN – De eigenaren van de kampeerboerderij waar enkele weken geleden seksueel misbruik heeft plaatsgevonden, kregen gisteren en vandaag een heus mediabombardement over zich heen. Binnen- en buitenlandse pers kwam naar Buren of hing aan de telefoon.

Journalisten van een Hamburgse krant en twee reporters van Bildzeitung stonden aan het hek van de kampeerboerderij.

De journalisten van Bildzeitung lieten zich daarbij kennen als pers van een lage moraal. Ze mochten van de accommodatie-eigenaar niet het terrein op. Ze wilden de Buremer familie voor de camera en beelden maken van de slaapzaal waar het misbruik heeft plaatsgevonden. De eigenaar verbood dat. In de boerderij zit inmiddels een nieuwe groep, Nederlandse kinderen, die een ongestoorde vakantie moeten kunnen genieten. De eigenaar staat daar pal voor.

Via slinkse weg probeerden de Bild mensen alsnog aan een foto te komen. Ze boden een BNR Nieuws Radio reporter – die naar het eiland kwam voor een reportage over de kwestie – 200 euro. Hij hoefde alleen maar met de mobiele telefoon een foto van de slaapzaal te maken. Deze praktijk gaat de BNR Nieuws Radio verslaggever veel te ver. Hij werkte er dan ook niet aan mee.

De eigenaars van de kampeerboerderij willen niet veel vertellen en hebben ook niet veel te vertellen aan de pers, want ze weten uit eerste hand niets over de kwestie. Ze moeten alles – net als ieder ander- uit de krant halen. Stadtsportbund Osnabrück – de organisator van het vakantiekamp – heeft nog niets van zich laten horen.

De familie heeft inmiddels een nummer van de politie onder de knop dat ze mogen bellen als ze lastig worden gevallen. De pers mag buiten hun terrein filmen maar mag niet het erf op. De burgemeester adviseerde de Buremer familie om een kort interview aan Omrop Fryslân te geven en om daar naartoe en naar het lokale Persbureau Ameland te verwijzen, vertelt de familie.

Intussen hebben in Duitsland drie daders een bekentenis afgelegd.

>>> de volgende reportage is van BNR Nieuws Radio

>>> bekijk hier Hjoed van 21 juli van Omrop Fryslân

>>> Domradio.de spreekt van de 'Alptraum auf Ameland', de nachtmerrie op Ameland en waarschuwt ouders om eerst goed na te vragen met wie het kind op vakantie gaat. Zie hier hun korte reportage

>>> lees hier 21-7-2010 Seksueel misbruik op vakantiekamp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *