Kiewied winnaar Boomhiemke Run

HOLLUM – Amelander Lex Kiewied was de snelste tijdens de achtste Boomhiemke Run. Kiewied liep de 9 kilometer over asfalt, schelpenpad en strand in iets meer dan een half uur. Zijn klok stond op 35 minuten en 42 seconden. De snelste vrouwelijke loper was Annemiek Bolks in een tijd van 47.29.

Voorafgaand aan de volwassenen – die konden kiezen tussen een 7 kilometer of een 9 kilometerloop – liepen de kinderen. De jongste groep, de vier- en vijfjarigen, liep 200 meter. Per leeftijdgroep ging ook het aantal te lopen meters omhoog. De 12- en 13 jarigen liepen een kilometer. Sommigen zweefden als een hinde op hightech loopschonen, anderen deden het op eenvoudige gympen. Een enkeling kwam stampend op crocs over de eindstreep. Net als het schoeisel was ook de kledij divers. Van sportkleding tot keurige broek met goudkleurig riempje. De strijd was er niet minder sportief om. Een meisje struikelde en viel een gat in haar broek.

Acht jaar geleden startte Jan Broekema uit Groningen met een Run en 23 deelnemers. In editie 2010 kon Broekema 182 deelnemers inschrijven. De Boomhiemke Run wordt net als de VoorjaarsRun op Ameland georganiseerd door Worldrunners, een organisatie die loopevenementen voor het goede doel opzet.

Het geld dat wordt opgehaald via sponsoring en het inschrijfgeld gaat naar een weeshuis in Atjeh. Intussen staat de teller op 4600 euro. “Geweldig dat we dat in al die jaren bij elkaar hebben kunnen sprokkelen.” Van het geld kan de vervolgopleiding van vijf jongens bekostigd worden.

>>> lees hier over de Ritskemooi Run, het loop evenement in en rond Buren

>>> klik voor meer nieuws en het nieuwsarchief op de knop NIEUWS in het hoofdmenu

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *