MAX Mobielen op Ameland

BALLUM – Vanaf woensdag 24 mei kunnen zowel professionals en vrijwilligers van Elkander en Sociaal Cultureel Werk Ameland als ouderen en mindervaliden gebruik maken van twee MAX Mobielen om van A naar B te gaan op Ameland. Bij De Toel in Nes krijgen medewerkers van beide instanties dinsdag 23 mei instructies om met de elektrisch aangedreven tweepersoonsvoertuigen te rijden. Wethouder Linda van der Deen van de gemeente Ameland heeft die middag de eer om het eerste ritje met de MAX Mobiel op Ameland te maken.

MAX Mobiel: bevorderen van mobiliteit

In navolging van andere gemeenten in Friesland die al meedoen aan de pilot leaset de gemeente Ameland twee van deze MAX Mobielen van het bedrijf MAX Mobiliteit uit Leeuwarden. De gemeente stelt de voertuigen beschikbaar voor een periode van zes maanden. Eén auto staat bij De Toel in Nes en de andere auto staat bij De Stelp in Hollum. Met de inzet van de MAX Mobielen wil de gemeente Ameland de mobiliteit en zelfredzaamheid van oudere en mindervalide mensen bevorderen, zodat zij onderdeel kunnen blijven uitmaken van de maatschappij.

Naar familie of huisarts

Ouderen en mindervaliden, met rijbewijs, kunnen er korte ritjes mee maken binnen de gemeente Ameland, bijvoorbeeld voor een bezoekje aan familie, de huisarts of om samen met een familielid of mantelzorger er op uit gaan. De voertuigen hebben voldoende bagageruimte voor een opgevouwen standaardrolstoel of twee kratten boodschappen. Ook vrijwilligers van Sociaal Cultureel Werk Ameland en De Stelp gaan met de voertuigen rijden.

Reserveren

Gebruik van de MAX Mobielen verloopt via Sociaal Cultureel Werk Ameland en De Stelp. Meer informatie over het reserveren van de MAX-mobiel (gebruik op basis van beschikbaarheid en voorwaarden) kunt u verkrijgen bij:

De Toel, Kardinaal de Jongweg 31 in Nes: reserveren op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via telefoonnummer (0519) 542365 (beschikbaarheid MAX Mobiel: doordeweeks)

De Stelp, H.D. Katstraat 4 in Hollum: reserveren op werkdagen tijdens kantooruren via telefoonnummer (0519) 554141 (beschikbaarheid MAX Mobiel: dagelijks)

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *