Maureen Oud derde op FK Turnen

WOLVEGA – Ameland schrijft geschiedenis: Maureen Oud (9) is derde geworden op het Fries Kampioenschap turnen in Wolvega. 

Tijdens twee plaatsingswedstrijden in Hardegarijp en Kollum werd Maureen Oud uit Buren al vierde en tweede, wat haar uitzicht gaf op een startbewijs voor het Fries Kampioenschap, dat op zaterdag 20 mei plaatsvond.

In de derde wedstrijd kwam Maureen (instap RF D4) in actie voor Turn- en Gymsport Dokkum. (Ameland is onderdeel van TGD).

Ze mocht haar wedstrijd beginnen op de balk. Ze had haar zenuwen goed onder controle en liet een oefening zien met weinig wiebels. Na de balk kwam de vloer, op de vloer liet ze een strakke oefening zien met onder andere een nette koprol. Als derde toestel had ze de sprong. Hier voerde Maureen keurig nette handstand-platvallen uit. De wedstrijd sloot ze af met een mooie oefening en een goede ondersprong op de brug. In een groot deelnemersveld van 32 turnsters mocht Maureen de bronzen medaille in ontvangst nemen. Een trotse juf Martine Kienstra: “Nu kan Maureen gaan oefenen voor volgend jaar!”

Maureen turnt nu drie jaar op Ameland, maar pas sinds een jaar traint ze mee met de selectie van Dokkum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *