Mathilde Santing op Ameland

HOLLUM – Mathilde Santing is voor de eerste keer in haar leven op Ameland, maar vast en zeker niet voor het laatst. Ze vermoedt dat het eiland romantisch is en ze vindt dat het Drents oogt. “Bonkiger dan Texel,” constateert ze.

Santing geeft tijdens de Kunstmaand twee maal een concert in de hervormde kerk van Hollum. Vrijdag 18 en zaterdag 19 november zingt ze samen met gitarist Ward Veenstra, harpiste Astrid Haring en trombonist Brandt Attema een uur lang haar lievelingsliederen. Op initiatief van Duo Attema-Haring is er speciaal voor dit concert een samenwerking gestart tussen het duo, gitarist en een van Nederlands bekendste popzangeressen. Veenstra werkt al langer samen met harpiste Haring en is tevens een van de vaste gitaristen van Santing. Wat de vier muzikanten op Ameland laten horen is de première van een uniek project, waarin het bijzondere stemgeluid van Santing begeleid wordt door een unieke bezetting.

De zangeres komt op in een volle kerk met een akoestisch lied over Jezus dan is te horen hoe de kerk klinkt: als een klok. Mathilde Santing zingt graag in de kerk en deze van Hollum bevalt haar bijzonder goed. "Dat lied is gemaakt voor de kerk," zegt ze na afloop. 

De zangeres is een kort weekend, speciaal voor de twee concerten, op het eiland. Te kort om het eiland te leren kennen en dat gaat ze zeker op een ander moment inhalen. Dan neemt ze ook haar hond mee om samen op het strand te wandelen.

>>> YouTube: Mathilde Santing zingt op Ameland onder meer het lied Wonderful Life

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *