Anna van Ameland

NES – Anna Klein- de Boer (1945) exposeert in haar atelier aan huis. Ze zit niet in de officiële route van de Kunstmaand – daar is ze zelf vrijwilligster – maar toch zijn haar kunstwerken voor de Kunstmaandbezoeker een kersje op de Kunstmaandtaart.

Anne Klein, geboren in Assen, tekent al van jongs af aan. Als kleuter stond ze op een stoeltje voor het schoolbord om te tekenen voor Juf en de kinderen. Op de middelbare school in Groningen kreeg ze een echte tekenleraar en leerde veel. Na de middelbare school leerde zij paardrijden op Ameland en bekwaamde ze zich in dressuur.

Op Ameland leerde Anna haar levensgezel Johannes kennen en gaf ze, als eerste paardrijdinstructrice op Ameland, dressuurlessen. Door een druk leven met man, opgroeiende kinderen, boerderij, paarden en toerisme, kwam ze pas na haar zestigste levensjaar weer toe aan serieus en intensiever tekenen en schilderen.

Ze volgde cursussen, las over beeldende kunst en bezocht galerieën en musea om kunst te bestuderen en zich te laten inspireren. Hoewel ze grotendeels autodidact is, voelt Anna Klein zich kunstenaar.

Haar atelier hangt vol met werken die ze de laatste jaren maakte. Zelfs haar huiskamer maakt deel uit van de expositieruimte.

Voor Anna Klein is de tijd rijp om haar werk aan het publiek te tonen en te verkopen. Het Atelier "Anna van Ameland"is te vinden op Ballumerweg 5 te Nes.

Het atelier is tijdens de Kunstmaand geopend van 10.30 tot 17.00 uur.

Na de Kunstmaand is het atelier open van 14.00 tot 17.00 uur, als de naamborden aan de weg staan.

>>> de locatie staat ook in de iPhone app Ameland Actueel en de m.site ameland-actueel.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *