Correct Ameland nieuws

HOLLUM – De Leeuwarder Courant laat haar krant sinds kort elke week corrigeren door een panel lezers. Hoofdredactie en redactie staan voor een keurige krant met correcte spelling en grammatica, maar soms is een schrijver blind, soms hapert er iets en soms weet een redacteur gewoon niet dat hij een fout maakt. De hoofdredactie is blij met deze vrijwilligers, die zoveel hart hebben voor de krant dat ze er een vrijdagmiddag voor over hebben om de zaterdagskrant correct gezet naar de drukkerij kunnen sturen.

Hetzelfde geldt voor De online Krant van Ameland op de website van Persbureau Ameland.

De online krant kan niet steunen op een brede redactie. Reporters van dit Ameland nieuws doen hun best, maar weten het soms ook niet, zijn wel eens woordblind of te haastig.

Ziet u, trouwe lezer van het Ameland nieuws, een verschrijving in De online Krant van Ameland, ziet u een knoeperd van een schrijffout op de website van Persbureau Ameland, denkt u ook wel eens “deze zin kan veel mooier,” leest u ook wel eens dat de punt of komma op de verkeerde plaats staat? Schroom dan niet om uw correctie naar de redactie te sturen. Het wordt zeer gewaardeerd en fouten worden subiet hersteld. Het maakt het Ameland nieuws leuker en leesbaarder en het stelt de redactie van het Ameland nieuws op de website van Persbureau Ameland gerust dat er mensen kritisch meelezen en meewerken aan correct Ameland nieuws.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *