Martin Zijlstra tijdelijk burgemeester

LEEUWARDEN – Martin Zijlstra uit Woldendorp gaat per 1 april aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Schiermonnikoog. Hij blijft aan tot rond de jaarwisseling een opvolger aantreedt voor de heer Bert Swart. Die gaat op 1 april verder als burgemeester van de gemeente Zuidhorn. Commissaris van de Koningin John Jorritsma heeft de heer Zijlstra benoemd met unanieme steun van de voorzitters van de raadsfracties en de beide wethouders.

Vorig jaar was Zijlstra (66) acht maanden waarnemend burgemeester van de gemeente Oldambt. Eerder was hij 12,5 jaar burgemeester van de gemeente Termunten en zat hij 12,5 jaar voor de PvdA in de Tweede Kamer.

Op 26 april spreekt CvK Jorritsma met de gemeenteraad van Schiermonnikoog over het profiel van de nieuwe burgemeester. Daarna volgt de openstelling van de vacature.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *