KNRM Koninklijk, lintje Ruijg

IJMUIDEN – Hare Majesteit de Koningin heeft besloten het recht van het voeren van het predicaat 'Koninklijk' van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij te bestendigen. Het recht om dat predicaat te voeren moet tegenwoordig elke vijfentwintig jaar worden verlengd.

De dag heeft voor de KNRM een dubbel koninklijk tintje: Ane Ruijg, voormalig beroepsschipper van West Terschelling, kreeg vandaag ter ere van de geboortedag van Michiel de Ruyter, in Den Haag de gouden De Ruytermedaille opgespeld door minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schulz – Verhagen. De Ruytermedaille is een ere-teken dat in 1907 werd ingesteld voor schippers, stuurlieden en bemanningsleden van de koopvaardij en vissersschepen, die zich door verdienstelijke daden voor de Nederlandse scheepvaart hebben onderscheiden.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *