Martijn Dekker wint Tri-Ambla

NES – Martijn Dekker is de winnaar van de twaalfde Tri-Ambla. Tweede werd Mark Oude Bennink. Linda van Vliet was bij de dames de snelste. Klaas Tjibbe Oenema mag zich de kampioen van Ameland noemen. 

Vandaag vindt de twaalfde editie plaats van de Tri-Ambla Cross Triathlon op Ameland plaats. Dit offroad spektakel wordt door veel duursportatleten gezien als uniek in zijn soort door de vaak zware omstandigheden, het uitdagende parcours en de unieke ambiance van het Waddeneiland.

Open Amelands Kampioenschap

Bijna 900 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de verschillende startseries. De finish is op het molenterrein van de Phoenix waar de snelste atleten na ca 2:45 uur zullen arriveren.

Programma

Zaterdag 7 September

11:00 start OAK (wedstrijd) en XXX (teams ) Haven Nes

11:50 start Tri-Ambla-M heren Haven

11:55 start Tri-AMbla M dames en MMM (teams) Haven

ca. 13:30 finish winnaar OAK Molen de Phoenix

15:00 prijsuitreiking Tri-Ambla bij de molen

15:45 start Tri-Ambla Junior Klein Vaarwater Buren

Het startschot van de 12de Tri-Ambla zal worden gelost door Rembert Groenman, directeur van de Nederlandse Triathlon Bond.

Op 13 september 2014 is het Nederlands Kampioenschap Cross Triathlon terug op Ameland.

>>> lees hier over Ameland en Sport

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *