Markt school brengt drieduizend op

NES – De markt die de Kardinaal de Jongschool organiseerde op maandag 11 april bracht heel veel mensen op de been en leverde meer dan drieduizend euro op. Het geld gaat naar Lost Voices Transport Ukrain. De school had onder meer een curiosamarkt, spelletjes, verloting en diverse tentoonstellingen in de school opgezet. Het leverde 3031,15 euro op. 

Lost Voices Transport Ukrain is een project van twee jonge mensen, Marlon en Martje. Zij besloten zelf tot actie over te gaan na het zien van de afschuwelijke oorlogsbeelden van Oekraïne en van mensen op drift. Zij sloten zich aan bij het Rode Kruis en zetten online acties op die binnen twee weken duizend Oekraïners aan tijdelijke huisvesting hielp. Ze organiseren doneeracties en halen vluchtelingen op uit Polen. 

Op Facebook is het project te vinden onder de naam Project Lost Voices UA – humanitarian aid for Ukrain.

De Kardinaal de Jongschool koos dit project uit om te steunen. De markt startte maandag met het lied 'Nooit meer oorlog."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *