Marga Waanders nieuwe voorzitter raad van toezicht van Merk Fryslân

LEEUWARDEN – Merk Fryslân, de destinatiemanagement-organisatie die zich inzet voor de promotie van Friesland, is blij met de benoeming van Marga Waanders als de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Met ingang van 1 juli 2023 is ze Tom van Mourik opgevolgd, die de afgelopen elf jaar deze functie heeft bekleed. Marga Waanders, momenteel Burgemeester van Gemeente Waadhoeke, brengt haar uitgebreide ervaring als bestuurder en haar betrokkenheid bij de regio mee naar deze positie.

Het college van Gedeputeerde Staten heeft zijn schriftelijke instemming gegeven aan de benoeming van Marga Waanders en wenst haar veel succes in haar nieuwe rol. Als ervaren burgemeester begrijpt zij de cruciale rol van toerisme en recreatie in het leven van zowel de inwoners als de bezoekers van Friesland.

Toerisme en recreatie belangrijk voor Friesland

Zelf zegt ze hierover: "Toerisme en recreatie zijn essentiële sectoren voor onze regio, en het is van groot belang dat we samenwerken met alle partijen die een warm hart hebben voor deze sector. Merk Fryslân speelt hierin een belangrijke rol, en de organisatie verdient een raad van toezicht die met een positief kritische blik meekijkt en gevraagd en ongevraagd advies geeft."

Er zijn nog genoeg mogelijkheden voor verdere ontwikkeling van het toerisme in Friesland, zowel qua gastvrijheid als qua faciliteiten. Alle betrokken partijen moeten gezamenlijk zorgen voor synergie, zodat één plus één meer wordt dan twee. “Als raad van toezicht bieden wij Merk Fryslân betrokken begeleiding en advies, zodat de organisatie haar positieve bijdrage aan Friesland optimaal kan vormgeven”, aldus Marga Waanders.

Merk Fryslân is ervan overtuigd dat zij er met Marga Waanders een betrokken toezichthouder bij hebben, die de organisatie ondersteunt bij het versterken van de positie van Friesland als toeristische bestemming. Dit doet ze samen met raad van toezicht-leden Ate van der Meer, mede-eigenaar van e-business bureau Snakeware en Martin Matser, eigenaar van diverse Van der Valk hotels.

Bron Merk Fryslân

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 775

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *