Marc doet puberruil

NES – Marc Hesselink (12) uit Buren doet mee aan Puberruil. In het programma Puberruil Z@pp van de KRO ruilen twee pubers van gezin.

Op 1 december schreven we: "VisibleTV maakte gisteren opnames van de jongen die met Marc ruilt, Bilal Wahibi (11) uit Amsterdam. Bilal bezocht ondermeer een feest in De Lichtboei.  Voor vandaag staat jutten en mosselsen rapen op het programma. Marc zit deze dagen in Amsterdam en hij bezoekt een Marokkaanse Hamam, een sauna, en hij gaat een speurtocht door Amsterdam maken."

Het Puberruil Z@pp programma met Marc en Bilal is inmiddels klaar en staat geprogrammeerd voor woensdag 2 maart om 16.50 uur bij KRO televisie op Nederland 3.

De KRO schrijft: "Charmeur Bilal uit het centrum van Amsterdam ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur, Ned.3) met Amelander Marc, die is geadopteerd uit Haïti.

De 12-jarige Marc woont met zijn ouders, broertje en zussen in het dorpje Buren op Ameland. Hij heeft Haïtiaanse roots en is geadopteerd toen hij drie was. Hoewel hij er uiterlijk heel exotisch uitziet, is hij een oer-Hollandse Amelander in hart en nieren. Hij moet er niet aan denken dat hij het eiland ooit moet verlaten. Hij heeft twee zussen en ook een broertje, die net als hij geadopteerd is. Nuchtere Marc vult zijn dagen met het vissen van mosselen en garnalen, jagen op eenden, drummen en crossen in de duinen. Later wil hij Amelands beste banketbakker worden, met een knap meisje aan zijn zijde.

`Streetwise' Bilal is 12 jaar en woont in het drukke Amsterdam. Hij komt nauwelijks buiten de stad, die hij op zijn duimpje kent. Bilal woont met zijn moeder en zus in een klein appartementje. Hij is bijzonder beleefd opgevoed, maar gedraagt zich buiten de deur een stuk minder netjes. Stiekem taxi's bestellen, belletje lellen en lijm op de stoel van de juf smeren – niets is te gek. Toch komt hij overal mee weg, want Bilal is een echte charmeur. Hij is ook sportief en doet aan kickboksen, rugby, voetbal en breakdancen. Bilal is groot fan van Yes-R, die hij vaak nadoet. Deze stadse jongen weet hoe hij indruk moet maken op de meisjes!

Zal Bilal de ruimte op Ameland waarderen? Weet hij het knapste meisje van het eiland voor zich te winnen op het feest? En zal Marc de weg vinden in het drukke Amsterdam? Wat vindt hij van een bezoekje aan de hammam?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *