‘Man overboord’ zit in België

VLIELAND – De visserman die zaterdag overboord zou zijn geslagen boven Vlieland, zit naar alle waarschijnlijkheid in België. Hij zou helemaal niet overboord zijn geslagen, maar zich hebben verstopt en na aanleggen van het schip in Harlingen van boord zijn geslopen.

De politie stelde vast dat hij daarna naar België is vertrokken. De man is niet langer vermist op de Waddenzee of Noordzee.

Zaterdag werd er een grote zoekactie naar de man, een 35-jarige zonder vast woonadres, op touw gezet. Hieronder staat het reddingrapport van KNRM Vlieland.

In totaal zette de KNRM tien boten in waren er twee helikopters en een Kustwachtvliegtuig in de lucht. De boten maakten verschillende zoekslagen op de Noordzee boven Vlieland en op de Waddenzee maar vonden niets.

Bron: NOS en KNRM Vlieland

>>> lees hier over Man overboord – procedure en overlevingskansen 

Reddingrapport KNRM Vlieland

Gecoördineerde actie naar vermiste visserman

Vlieland, 19 april 2014
Bij aankomst van een vissersboot in Harlingen blijkt één van de bemanningsleden niet meer aan boord. Een grote zoekactie wordt op touw gezet. Reddingboten van Vlieland, Terschelling en Harlingen beginnen hun zoekpatronen.
Als vanmorgen een vissersboot rond 8:00 uur in Harlingen afmeert blijkt één van de vissers niet meer aan boord. Deze is het laatst aan boord gezien bij het aanlopen van het Stortemelk. Met deze gegevens wordt een gecoördineerde zoektocht in gang gezet. Zodra de Graaf van Bylandt in het stortemelk aankomt start zij de zoekslagen richting de uiterton.
Gezien de omvang van het zoekgebied wordt er snel opgeschaald. (Zoekgebied van inloop Stortemelk tot aan de haven van Harlingen)
Uiteindelijk zoekt de KNRM met reddingboten uit Den Oever, Texel, Terschelling en Vlieland, totaal met 10 reddingboten, verder twee SAR-heli's, een kustwachtvliegtuig, schepen van douane en rijkspolitie te water. De boten doorzoeken het water in strak gecoördineerde zoekpatronen. Het KHV van Vlieland doet meerdere malen een zoekslag over het strand. Helaas leidt dit alles niet tot het gewenste resultaat, de vermiste visserman is niet waargenomen.
Om 13:20 uur blaast het Kustwachtcentrum de zoekactie af, alle reddingseenheden worden bedankt voor de inzet; alle schepen, waaronder de Graaf van Bylandt en Maria Paula kunnen retour thuishaven.
14:00 uur is het station Vlieland weer gereed voor de volgende inzet.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *