Magisch Bloemenveld Terschelling wint LF2028-prijs

TERSCHELLING – Het project ‘Magisch Bloemenveld Terschelling’ heeft de LF2028-prijs in de regio Waddeneilanden gewonnen. Woensdag 12 juli 2023 ontving voorzitter van de werkgroep Antsje van der Zee de cheque van 2028 euro uit handen van Iepen Mienskipsfûns Adviescommissielid Neeke van Zwol.

Stichting Evenementen Terschelling is in 2022 gestart met de Lytse Fjoertoer; een avondwandeling van 6 kilometer speciaal gericht op kinderen. Hiermee verbinden zij drie componenten met elkaar: bewegen, cultuur en ontmoeting. Door elk jaar een bijzondere artistieke ervaring te creëren wordt het aantrekkelijk voor kinderen en hun familie om mee te doen. Het onderdeel magisch bloemenveld bestaat uit houten bloemen die oplichten omdat ze door de schooljeugd zijn beschilderd met glow in the dark verf. Hiermee wordt een vierde component toegevoegd, de biodiversiteit. De kinderen krijgen dankzij dit project en het bezoek aan het bijenpark van Midsland meer kennis van biodiversiteit en de werking van ecologische systemen. Onderdeel van het project is de uitgifte van bloemenzaad aan de kinderen. Door dit thuis te planten en te zien wat er gebeurt, leren ze hoe zaad zich ontwikkelt tot een plant, die vervolgens zelf weer zorgt voor zaad.

Juryrapport

De jury vindt het magisch bloemenveld een stimulerende manier om kinderen duurzaamheid te laten ervaren. En dat op een artistieke manier waaraan ze zelf meegewerkt hebben. De jury hoopt dat de Bonusprijs ingezet wordt om jaarlijks kinderen zelf een nieuw bloemendecor te kunnen laten maken. Daarmee is het elk jaar voor iedere deelnemer een verrassing hoe de Lytse Fjoertoer eruitziet.

LF2028-Bonusprijs

De LF2028-Bonusprijs is een aanmoedigingsprijs die vanuit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) in samenwerking met LF2028 is opgezet. De waarde bedraagt € 2.028,-. Na elke openstellingsperiode van het IMF kiest de jury één winnaar uit drie genomineerde IMF-projecten per regio. De uitgereikte prijs op 12 juli 2023 is verbonden aan de eerste openstellingsperiode van het IMF in 2023 (16 januari t/m 2 februari 2023). Het is een extra beloning omdat het project mede laat zien oog te hebben voor toekomstige generaties.

NB: 18 september tot en met 5 oktober 2023 kunt u een aanvraag indienen voor het Iepen Mienskipsfûns.

Bron Provincie Fryslân

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 841

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *