Maanvis Ecomare was ziek

Geplaatst op: 15 februari 2021 - Categorie: Wadden & Natuur

Maanvis - Foto Ecomare

TEXEL - De maanvis die onlangs na zes weken opvang bij Ecomare overleed, is onderzocht door specialisten van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Zij ontdekten dat het een jong mannetje was. De vis woog ongeveer 28 kg en had verschillende kwalen.

De specialisten vonden zweren in de slokdarm, buikvliesontsteking en een deels verkleefd maagdarmkanaal vol lintwormen. Dit bevestigt het vermoeden dat het dier meer problemen had dan alleen de kou, toen hij in december op Texel aanspoelde.

De dierverzorgers van Ecomare hadden nooit eerder een maanvis in de opvang gehad. Door veel contact te onderhouden met collega’s bij aquaria in andere landen, die ook maanvissen opvangen, hebben ze ervaringen en gedragingen van deze bijzondere vissoort leren kennen en kunnen delen. Vooral dierverzorger Jarco Havermans heeft er veel tijd en energie in gestoken. Jarco: “Ik baalde enorm toen we hem ’s ochtends dood aantroffen in het aquarium. Maar ik vond het een mooie ervaring om voor een maanvis te zorgen. Hopelijk kunnen we met de lessen die dit dier ons geleerd heeft, een volgende helpen.”
Bron Ecomare

tik Maanvis in bij ZOEKEN om meer over de maanvis te lezen

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?