Lustrumeditie Coole Kidsnacht bij Friese musea

LEEUWARDEN – Vrijdag 14 oktober wordt de herfstvakantie in Friesland afgetrapt met de vijfde editie van de Coole Kidsnacht. Vijftien musea openen na sluitingstijd hun deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn er allerlei coole en leerzame activiteiten te doen.

Van speurtocht tot slaapfeestje

Voor deze lustrumeditie halen de musea alles uit de kast. Zo kun je in museum ‘t Kiekhuus in Wolvega op boevenjacht en bij museum De Su^kerei in Damwoude speuren naar puzzelstukken. In het Fries Landbouwmuseum is het dit jaar letterlijk een ‘Coole Kidsna´cht’: kinderen mogen de hele nacht doorbrengen in het museum, en er zelfs slapen. Met spannende verhalen en een nachtelijke speurtocht belooft het een heus slaapfeestje te worden, inclusief ontbijt.

Vijfde editie

Al jaren is de Coole Kidsnacht een succes, en zelfs in coronatijd ging deze door. “Zowel bezoekers als musea spreken elk jaar vol enthousiasme over de avond”, aldus Mirjam Pragt van Museumfederatie Frysla^n. De Coole Kidsnacht is een initiatief van het Fries Educatief Platform (FEP) en Museumfederatie Frysla^n. Doel is om kinderen te laten ervaren dat een museum behalve leuk en leerzaam ook avontuurlijk kan zijn.

Deelnemende musea

Museum De Su^kerei (Damwoude), Museum Dokkum, Museum Heerenveen, Museum en Houtstad IJlst, Museum Joure, Kazemattenmuseum (Kornwerderzand), Museumhuis van Eysinga, Natuurmuseum Frysla^n, Fries Museum (allen Leeuwarden), Fries Landbouw Museum (Goutum), ‘t Fiskershu´ske (Moddergat), Fries Scheepvaart Museum (Sneek), Fogelsangh-State (Veenklooster) en Museum ‘t Kiekhuus (Wolvega). Bij Natuurcentrum Ameland vindt de Coole Kidsnacht een week later plaats. Nieuws daarover volgt later.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.museum.frl/coolekidsnacht.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *