Lokaal sportakkoord Ameland

BALLUM – Samen met plaatselijke sportorganisaties wil de gemeente Ameland komen tot een ‘lokaal sportakkoord’, als variant op het Nationaal Sportakkoord ‘Sport Verenigt Nederland’. Iedereen die actief is op het gebied van sport en bewegen is van harte uitgenodigd voor een startbijeenkomst op woensdag 11 maart om 19.30 uur in de kantine van het gemeentehuis in Ballum. 

Met het Amelandse sportakkoord willen de initiatiefnemers een extra impuls geven aan sport- en beweegactiviteiten op het eiland. Thema’s in het lokale sportakkoord zijn onder meer: een duurzame sportinfrastructuur, een positieve sportcultuur, vitale sport- en beweegaanbieders, ‘van jongs af aan vaardig in beweging’ en inclusief sporten en bewegen.

Tijdens de startbijeenkomst zoekt de gemeente naar gezamenlijke dromen en ambities, die vervolgens vertaald kunnen worden in een concreet sportakkoord. Als dit akkoord er is, komen er naar verwachting vanuit het ministerie middelen beschikbaar om het akkoord uit te voeren.

De startbijeenkomst op 11 maart wordt georganiseerd door de initiatiefgroep Lokaal Sportakkoord van de gemeente Ameland en de partners Kardinaal de Jongschool, SC Amelandia, VV Geel Wit en Fysiotherapie Metz de Boer in samenwerking met sportformateur Anita Bakker.

Alle sportliefhebbers zijn van harte welkom. Graag aanmelden bij Pedro Kooiker via pckooiker@ameland.nl.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *