Lintje zoekt vrouw

LEEUWARDEN – Meer vrouwen behoren een Koninklijke onderscheiding te krijgen. Nu is één op de drie gedecoreerden vrouw. Hoe hoger de onderscheiding, hoe lager het percentage vrouwen. Dat moet anders. Daarom vindt op donderdag 31 maart in Paterswolde het symposium “Lintje zoekt vrouw in het Noorden” plaats.

Het Kapittel van de Civiele Orden, dat de decoratievoorstellen landelijk toetst, organiseert het symposium samen met Talent naar de Top en E-Quality. Ook de vijf noordelijke provincies doen mee. De bijeenkomst is gericht op het decoreren van meer vrouwelijke professionals in Fryslân, Drenthe, Groningen, Flevoland en Overijssel. Aan de orde komen welke criteria er gelden en ook ervaringen van gedecoreerde vrouwen.

Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen en in te gaan op de criteria. In een workshop krijgen deelnemers tips hoe ze het aanvraagformulier voor een lintje kunnen invullen. Ook na het symposium is ondersteuning bij het indienen van de aanvraag mogelijk. De organisatie wil vooral vertegenwoordigers van maatschappelijke- en overheidsinstellingen, vrouwennetwerken, het bedrijfsleven, universiteiten en hogescholen op het symposium verwelkomen.

De dagvoorzitter is oud-minister mevrouw Sybilla Dekker, bestuursvoorzitter van Talent naar de Top. De Commissaris van de Koningin in de provincie Drenthe, de heer Jacques Tichelaar houdt een inleiding.

Gastsprekers zijn:

– mevrouw Monique de Vries, lid van het Kapittel voor de Civiele Orden en oud staatssecretaris.

– mevrouw Joan Ferrier, directeur van E-Quality.

– mevrouw Joan Leemhuis-Stout, Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

– de heer Frank Houben, voorzitter van het Kapittel voor de Civiele Orden.

Wanneer: donderdag 31 maart 2011, 13:00 – 18:00 uur

Waar: Fletcher Familiehotel Paterswolde (Groningerweg 19, 9765 TA Paterswolde)

Aanmelden voor het symposium kan via de website van E-Quality.

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *