Lintje voor Pieter Smit

BALLUM – Pieter Smit is Ridder in de Orde van oranje Nassau. Hij werd tijdens de opening van de Kunstmaand onderscheiden vanwege zijn jarenlange inzet voor het toerisme op Ameland. Smit was van 1975 tot 2009 werkzaam bij VVV Ameland, vanaf 1984 als directeur. Hij maakt zich ook in diverse nevenfuncties sterk voor het toerisme op Ameland. Hij was voorzitter van de Stichting Lokale Omroep en Stichting Kabelkrant, lid van de Raad van Advies van Fryslân Marketing, medeoprichter, bestuurslid, voorzitter en woordvoerder van de stichting Waddenfederatie en lid van de commissie Arbeidsvoorwaarden van de toenmalige ANVV.

Tegenwoordig is de voormalige VVV directeur nog actief als themalid van het Platform Waddeneilanden en is hij daarnaast zakelijk leider van de Kunstmaand waar hij tevens medeoprichter van is.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *