Lintje voor Douwe de Boer

BALLUM – De twee Hollumers Trijnie Wijnberg-de Boer en Douwe de Boer zijn vandaag koninklijk onderscheiden.

Burgemeester Albert de Hoop speldde vanmorgen in de Ballumer Bocht de versierselen op bij Douwe de Boer (61). Een uur later kreeg Trijnie Wijnberg – de Boer (57) in de Gereformeerde kerk in Hollum een lintje. Beide zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Douwe de Boer werd onderscheiden vanwege zijn meer dan 20 jaar durende vrijwillige inzet voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij op Ameland (KNRM). De Boer was er in de beginjaren bemanningslid en motordrijver en de laatste jaren lid van de Plaatselijke Commissie. De KNRM reikte hem al eens de Bronzen draagmedaille uit voor Bijzondere Redding van de Deense coaster Maria. Het schip en de bemanning verkeerden op 13 oktober 1993 tijdens zwaar weer in nood. De Boer redde samen met zijn collega’s vier van de vijf bemanningsleden.

Douwe de Boer is in het dagelijks leven monteur bij Gemeente Ameland. Zijn collega’s bij gemeentewerken hebben hem inmiddels omgedoopt tot Ridder Douwe.

>>> lees hier over het tweede lintje

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *