Lino-Art in Sorgdrager

HOLLUM – In november, tijdens de Kunstmaand, is in Museum Sorgdrager in Hollum een workshop Lino-Art te volgen. Linoleumsnedes maken is een ambachtelijke kunstvorm. Ameland kunstenaar Tames Oud was er een meester in. Lees hier meer over hem.

Tijdens de workshop in Museum Sorgdrager leren de deelenemers hoe je het beste een voorstelling gutst uit linoleum. Met drukinkt wordt er daarna een linodruk gemaakt op luxe papier. Deze stempel is meerdere malen te gebruiken voor verschillende doeleinden: kaarten, pakpapier of kunst aan de wand.

De workshop is voor iedereen, ook voor deelenemers die niet supergoed kunnen tekenen en schilderen; er zijn vele voorbeelden zijn aanwezig. Doel van de workshop is een leerzame en gezellige middag met als resultaat ook nog eens een leuke herinnering aan Ameland en de Kunstmaand in de vorm van een linodruk.

  • Waar? Cultuurhistorischmuseum Sorgdrager, Herenweg 1 Hollum.
  • Wanneer? Iedere woensdagmiddag tijdens de Kunstmaand van 14.00-16.00 uur.
  • Kosten: € 25,00 p.p. incl. materialen, linoleum, luxe papier, koffie/thee, en museumticket.
  • Deelname: Max. 8 personen.

Deelnamekaarten zijn te bestellen via www.amelandermusea.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *