RSS
Zoeken

Liander gaat graven

Geplaatst op: 15 februari 2020 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Van medio februari tot medio juni is Liander actief in Hollum. Werk aan het energienet is nodig vanwege de nieuwe elektriciteitsaansluiting van de Tidal Kite, de onderwaterwatervlieger die in Waddenzee geplaatst gaat worden. Die vlieger gaat via de getijdenstroming energie opwekken. Liander moet vanwege de aansluiting op de Tidal Kite een kabel vervangen.

De aansluiting gaat via de Reeweg bij Hollum. Aansluitend wordt er in de Burenlaan, Herenweg, Westerlaan en Badweg, Hidde Dirks Katstraat, Cornelis Schellingerstraat, Jan Jacobsweg, Oranjeweg, Reddingbootweg, Eeuwe de Vriesstraat en Fabrieksweg gegraven. Aan de Oranjeweg 20 wordt een bovengrondse ruimte vervangen. 

Tijdens de werkzaamheden wordt af en toe de spanning van de kabels gehaald en hebben sommige Hollumers even geen stroom. Liander geeft van te voren bericht wanneer dat zal zijn. Ook kunnen vanwege de werkzaamheden bermen niet beschikbaar zijn en kan er hinder worden ondervonden om huis of bedrijf te bereiken. Op de opengebroken wegdelen laat Liander planken leggen. Aannemers Verkley en Spoelstra uit Buren voeren de werkzaamheden uit. De parkeerplaats aan de Jan Jacobsweg wordt voor de opslag van materiaal gebruikt.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?