Liander gaat graven

HOLLUM – Van medio februari tot medio juni is Liander actief in Hollum. Werk aan het energienet is nodig vanwege de nieuwe elektriciteitsaansluiting van de TidalKite, de onderwaterwatervlieger die in Waddenzee geplaatst gaat worden. Die vlieger gaat via de getijdenstroming energie opwekken. Liander moet vanwege de aansluiting op de TidalKite een kabel vervangen.

De aansluiting gaat via de Reeweg bij Hollum. Aansluitend wordt er in de Burenlaan, Herenweg, Westerlaan en Badweg, Hidde Dirks Katstraat, Cornelis Schellingerstraat, Jan Jacobsweg, Oranjeweg, Reddingbootweg, Eeuwe de Vriesstraat en Fabrieksweg gegraven. Aan de Oranjeweg 20 wordt een bovengrondse ruimte vervangen. 

Tijdens de werkzaamheden wordt af en toe de spanning van de kabels gehaald en hebben sommige Hollumers even geen stroom. Liander geeft van te voren bericht wanneer dat zal zijn. Ook kunnen vanwege de werkzaamheden bermen niet beschikbaar zijn en kan er hinder worden ondervonden om huis of bedrijf te bereiken. Op de opengebroken wegdelen laat Liander planken leggen. Aannemers Verkley en Spoelstra uit Buren voeren de werkzaamheden uit. De parkeerplaats aan de Jan Jacobsweg wordt voor de opslag van materiaal gebruikt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *