LF2018 werkt samen met Duitse reisindustrie

BERLIJN – Reisorganisatie Art Cities Reisen gaat nauw samenwerken met Leeuwarden-Fryslân 2018. Het Duitse bedrijf heeft dat bevestigd tijdens de ITB Berlin, de jaarlijkse beurs voor de internationale reiswereld (8 tot 12 maart). Art Cities Reisen voorziet jaarlijks zo’n tweeduizend touroperators van toeristische informatie.

,,Art Cities Reisen is in Duitsland dé reisorganisatie die cultuur in combinatie met natuur bij de Duitse toeristen aanprijst. Het is een enorme opsteker dat zij meehelpt om onze provincie en de evenementen van LF2018 bij een groot publiek bekender te maken”, zegt Nicole Venema (LF2018).

Venema nam met collega Hanita van der Schaaf deel aan de beurs waar samen met Merk Fryslân promotie voor Friesland werd gemaakt. Cultuurgedeputeerde Sietske Poepjes gaf midweeks in het bijzijn van zestig Duitse reisjournalisten een presentatie over Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Sietske Poepjes: ,,Heel mooi dat er zoveel internationale interesse was voor Leeuwarden-Fryslân 2018. Het is ook heel belangrijk voor Fryslân om zich te laten zien op dit soort bijeenkomsten. We krijgen niet vaak de kans om ons verhaal aan zo’n grote groep journalisten uit de reisbranche te vertellen. Ik sprak persoonlijk met verschillende journalisten en merkte het enthousiasme om hier naartoe te komen en ons verhaal verder te brengen.”

Volgens Hanita van der Schaaf is er nog genoeg werk aan de winkel: ,,Onze naamsbekendheid moet namelijk omhoog. Nederland kent men wel. Het viel op dat de kennis van veel Duitse touroperators over Leeuwarden en Friesland tekort schiet.’’ De samenwerking met Art Cities Reisen is daarom een mooie opsteker. Van der Schaaf: ,,De presentatie van Sietske Poepjes was ook belangrijk. We krijgen niet vaak de kans om ons verhaal aan zo’n grote groep journalisten uit de reisbranche te vertellen.’’

Er werden naast de afspraken met Art Cities Reisen meer aansprekende resultaten geboekt. Zo nemen verschillende organisaties evenementen van LF2018 op in de reisprogramma’s. Kamstra Travel, een reisbureau uit Appingedam die veel reizen vanuit Duitsland naar Nederland organiseert, heeft voor de brochure van 2018 vier Friese pagina’s gereserveerd.

lees hier meer over LF2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *