Ingezonden – Bouwstop voor huisjes Boomhiemke

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme inzendingen worden niet geplaatst. Piet Faber uit Hollum reageert op het artikel over de bouwstop op Vakantiepark Boomhiemke.

Bouwstop voor huisjes Boomhiemke

Koren op de molen voor stemmingmakers en critici. Slecht voor het imago van Recreatiepark Boomhiemke en voor de uitstraling van het eiland, vind ik. Niemand is gebaat bij dit soort krantenkoppen. Ook ik, net als velen met mij, denk met enige weemoed terug aan het oude Boomhiemke uit de 60'er jaren. Camping van 'rust en ruimte'. Gasflesjes om te koken en voor de verlichting. Verder niets. Voor een 'boodschap' of iets anders ging men naar een toiletgebouwtje. Er is veel veranderd. Je zou kunnen zeggen dat de ontwikkelingen in gelijke tred zijn gegaan met de vraag naar comfort.

Op 17 februari constateerde de gemeente vijf "bouwputten" van 5 bij 11 mtr. en soms wel 60 cm diep. Een beetje overtrokken, want bij een bouwput denk ik aan iets anders dan we hier kunnen zien. Dan de lodges: Deze bouwsels op een stalen frame komen aan op een onderstel met wielen. Het frame wordt met een kraan op de stelton plaatjes met poeren gezet. Niet op een gemetselde fundering, zoals het stuk doet vermoeden. Deze beweging kan ook weer in omgekeerde richting worden gemaakt. Met een beetje goede wil zou je kunnen zeggen dat ze mobiel zijn.

De "bouwputten" en de mobiliteit zijn in strijd met het bestemmingsplan en dus moet er worden gehandhaafd. Wiens belang wordt hiermee gediend? Niet dat van de projectontwikkelaar, ook niet dat van de slager, de bakker en de groenteboer. Niet dat van de horeca en de winkeltjes in Hollum. Niet het imago van Ameland.

In het algemeen is er voordeel te halen. Er is immers al jarenlang een roep naar meer (hotel)bedden. Er komt in Hollum veel te weinig van de grond. Het is soms een beetje beschamend hoe er wordt omgegaan met, en gereageerd wordt op de ontwikkelingen die het toeristische product Ameland brengen naar waar we ons met elkaar al jaren voor inzetten. Kwaliteitsverbetering en verbreding van het seizoen. Elke middenstander zou deze zomer al kunnen profiteren van de extra toerist die hier komt.

Daarom wens ik ons gemeentebestuur en ook critici onder ons veel wijsheid in het omgaan met dit nieuwe "probleem". Zij zullen moeten handelen naar de letter van de wet en naar de geest van deze wet. Maak van Ameland niet het land van de onmogelijkheden.

Piet Faber

Hollum

lees hier Bouwstop op Boomhiemke

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *