Lezing in de Vermaning van Nes

NES – Op vrijdag 8 november om 19.30 uur geeft Govert Kraaipoel een lezing met beeldfragmenten over architect Pierre Cuypers en zijn werk. Cuypers is vooral bekend geworden door zijn ontwerpen van het Centraal Station en het Rijksmuseum in Amsterdam.

Maar hij heeft ook vele RK-kerkgebouwen getekend, waaronder de kerk van Nes, die begin februari werd verwoest door brand. Het is dan ook niet geheel toevallig, dat dit onderwerp gekozen is voor de lezing.

Uiteraard is de collecte bij de uitgang bestemd om de wederopbouw van deze kerk mede te financieren. Misschien een druppel op de gloeiende plaat, maar toch: alle beetjes helpen.

Op deze wijze willen wij ook de parochianen van de Sint-Clemensparochie een hart onder de riem steken in deze voor hen zo moeilijke periode.

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *