Lex Kiewied ATB kampioen

HOLLUM – Lex Kiewied mag zich de eerste Amelander ATB Kampioen noemen. Met grote overmacht won hij de door de Stichting Wheels for Health georganiseerde mountainbike-wedstrijd, die woensdagmiddag 15 oktober op een parcours over en rondom het Engelsmanduun bij Hollum gehouden werd. De winnaar legde de vijf ronden van vier en een halve kilometer per ronde af in een tijd van 1:06:41. Tweede werd Peter de Haan in een tijd van 1:12:49, gevolgd door Gerard Metz op de derde plaats met een tijd van 1:13:38.
Bij de heren deden 13 mountainbikers mee. Er deden twee dames mee. Annet Kienstra en Johanna Molenaar legden allebei vier ronden af in exact dezelfde tijd (1:18:37). De beker voor de winnaar in de damescategorie ging daarom symbolisch naar de winnaar van de jeugdcategorie, Dennis Molenaar, die na de jeugdwedstrijd nog genoeg energie over had om ook nog enkele rondes bij de volwassenen mee te rijden.
Met het eerste Amelander ATB Kampioenschap werd uiteindelijk een kleine 30 euro voor het goede doel opgehaald.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *