Lepelaar in de problemen

HOLLUM – Op het Wad, ter hoogte van de Pietje Miedeweg tussen Hollum en Ballum, werd vanmorgen een lepelaar gesignaleerd die in de problemen bleek te zitten. Het lijkt een jong en wat versuft dier. Hij is niet gewond. 

Wadgids Harmen Wijnberg was met een groep Duitse kinderen het Wad opgegaan. De kinderen, die in Haus Anja in Hollum verblijven, genoten van de tocht. De organisatie van kinderactiviteiten uit Blomberg is voor het vierde jaar op Ameland en al drie keer gingen ze met de wadgids het Wad op. De kinderen vinden het prachtig en steken er heel wat van op. Op het slik troffen ze eerst een dode lepelaar. Dat dier had drie ringen om zijn grijze poten, een rode, gele en een groene. Harmen Wijnberg zorgt dat de gegevens die op de ringen staan worden doorgegeven aan het Vogeltelstation in Arnhem. De ringen houdt hij in zijn verzameling strandvondsten.

Een eindje verder zagen twee kinderen van de groep, Ronja en Alisha, iets fladderen en dat was een levende lepelaar. Een Löffler, zoals zij zeggen. Ze noemen het dier in nood LöffelKnut, vernoemd naar ijsbeertje Knut, dat in de dierentuin van Berlijn geboren was en de knuffelijsbeer van het land werd.

Harmen Wijnberg heeft de lepelaar overgedragen aan Rob Knoef van de Dierenambu. Naar alle waarschijnlijkheid wordt LöffelKnut overgegracht naar Vogelopvang Fugelpits bij Moddergat.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *