Lenie ’t Hart blij met besluit Staatssecretaris Van Dam

TERMUNTEN – Gisteren heeft Staatssecretaris van Dam de Tweede Kamer per brief op de hoogte gebracht van zijn besluit om de aanvragen van de Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta en de Stichting Zeehondenopvang Terschelling te honoreren. 

Dat betekent dat de zeehondenredders van zowel Termunten als Terschelling een vergunning krijgen voor het opvangen van zeehonden. 

De vrijwilligers van beide stichtingen en Lenie ‘t Hart sprongen een gat in de lucht toen zij het goede nieuws hoorden. 

“Natuurlijk hadden wij gehoopt op een positieve uitkomst, maar wat zijn wij blij dat ook de Staatssecretaris inziet dat er meer ruimte moet zijn voor professionals en vrijwilligers die zich willen inzetten voor elke zeehond in nood. 

Zeker na de dramatische inbeslagname van tien zeehonden op Terschelling waarbij dierenredder van het jaar, Hessel Wiegman, in een kwaad daglicht werd gezet, voelt dit als gerechtigheid!”, aldus Lenie ’t Hart. “Vergunning voor zeehondenopvang Termunten en Terschelling betekent redding voor elke zeehond in nood.”

Veel steun uit de samenleving

Meer dan 11.000 steunbetuigingen aan Hessel Wiegman volgden op deze actie van de NVWA die vorige maand samen met afgevaardigden van de Zeehondencrèche Pieterburen met een grote overmacht naar Terschelling was gekomen om de zeehonden in beslag te nemen en af te voeren naar Pieterburen.

Dit terwijl de vergunningsaanvraag voor zeehondenopvang op Terschelling al vrijwel was afgerond. Wiegman zet zich al 50 jaar met hart en ziel in voor de zeehonden en heeft inmiddels meer dan 4.000 zeehonden gered.    

"Wat geweldig!"

Lenie 't Hart: “Wat geweldig dat Hessel nu rechtmatig zijn mooie werk mag voortzetten en dat ook de vrijwilligers in Termunten aan de slag kunnen! 

We mogen nooit onze ogen sluiten voor de individuele zorgplicht voor een dier in nood. Kun je zo’n dier helpen, dan doe je dat. 

Dat hoort bij een geciviliseerde samenleving. Zeehondenredders van Termunten en Terschelling: gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal voor de zeehonden!”

Tot juni 2017

De vergunning is in principe geldig tot 30 juni 2017, maar dat geldt voor alle vergunningen van alle zeehondenopvangcentra in Nederland. 

De vrijwilligers van de Stichting Zeehondenopvang Eemsdelta en de Stichting Zeehondenopvang Terschelling hebben er vertrouwen in dat zij met hun professionele zorg voor de zeehond ook daarna bestaansrecht hebben. 

De voorbereidingen voor de opvang zijn inmiddels in volle gang. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *